Welke materialen gebruiken wij?

 

Vlinder metaal

Cortenstaal

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is een metaallegering. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal.

Cortenstaal is een weervast staal en de bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk.

De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid beschermt het dieper liggende materiaal. Door de oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

Alle cortenstalen producten die wij verkopen hebben nog het uiterlijk van "schoon" metaal. De warme natuurlijke kleur wordt gevormd door een natuurlijk roestproces.

Dit roestproces kan je versnellen. Dat kan als volgt:

  • Ontvet eerst het staal met een schoonmaakmiddel
  • Los 3 grote eetlepels zout op in 10 liter water
  • Breng de zoutoplossing met een plantenspuit of gieter ruimhartig aan. 

Het roestproces kan ook gestopt worden. Wanneer het cortenstaal de gewenste roestkleur heeft gekregen, kan je het metaal behandelen met Cortenstaal vernis.

Domtoren metaal

RVS

Wat is RVS?

RVS, oftewel roestvast staal, wordt niet alleen gebruikt voor functionele toepassingen, maar ook voor decoratieve doeleinden. RVS versieringen zijn populair vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid. RVS versieringen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en zijn bestand tegen corrosie en roestvorming. Bovendien zijn RVS versieringen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Als u op zoek bent naar een modern en duurzaam materiaal voor uw interieur of exterieur, overweeg dan RVS versieringen voor een tijdloze uitstraling.

1 van 3