Veelgestelde vragen:

Wat is Metaalversiering.nl?

Metaalversiering.nl is een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen en produceren van unieke metalen decoratie-items, met name vogels. Deze items zijn gemaakt van hoogwaardig cortenstaal en zijn speciaal ontworpen om buiten te weerstaan.

Hoe maakt Metaalversiering.nl zijn producten?

De eerste stap is het bedenken/ontwerpen van nieuwe metalen decoraties. Na deze fase worden de producten doormiddel van lasersnijden en handmatige afwerking gemaakt. Dit proces maakt het mogelijk om precieze vogels, Wanddecoraties, domtorens of andere metalen sillhouetten te creëren.

Wat zijn de verzendkosten?

Producten of bestellingen boven een bedrag van €50,- verzenden wij al onze producten kosteloos. Onder dit bedrag rekenen wij verzendkosten van €6.95.

Zijn de metalen vogels weerbestendig?

Ja, onze metalen vogels/metal birds zijn gemaakt van cortenstaal, een speciaal soort weerbestendig staal dat ontworpen is om te roesten. Dit betekent dat de vogels bestand zijn tegen de weerselementen en geen onderhoud nodig hebben.

Zijn de metalen decoraties weerbestendig?

Ja, onze metalen eekhoorns, metalen vlinder, metalen bloemen, metalen honden en de andere decoraties zijn allen gemaakt van cortenstaal, een speciaal soort weerbestendig staal dat ontworpen is om te roesten. Ook onze RVS producten zijn geschikt voor binnen en buiten. 

Is er onderhoud nodig voor metalen vogels?

Nee, er is geen speciaal onderhoud nodig voor onze metalen vogels. Ze zijn gemaakt van duurzaam 3mm Cortenstaal. Cortenstaal ontwikkeld door de weerstomstandigheden een oxidehuid, dit beschermd het metaal. Een metalen vogel gaat dus eeuwig mee. Inclusief mooi roestpatina uiterlijk.

Kan ik een aangepast product bestellen bij Metaalversiering.nl?

Ja, wij bieden de mogelijkheid om aangepaste producten te bestellen. Neem contact op met de klantenservice van Metaalversiering.nl voor meer informatie. Wij doen dit met zowel de metalen honden, bloemen en vogels. 

Wat is jullie levertijd?

Onze standaardlevertijd voor onze metalen decoraties is 1-3 werkdagen. Zowel de metalen vogels als de grotere metalen honden verzenden wij met PostNL, u kunt uw metaalversieringen dus altijd volgen met een track and trace code. 

Moet ik thuis zijn voor het ontvangen van mijn vogel?

Nee, wij verzenden al onze vogels met brievenbuspakketten. Het pakket past dus gewoon door de brievenbus.

Grote versieringen zoals onze wanddecoraties worden verzonden als pakket, deze passen niet door de brievenbus.

Hoe monteer ik mijn vogel?

De vogels zijn eenvoudig te monteren. Afhankelijk van de ondergrond onderneemt u de volgende stappen: 

In het hout:

Om de metalen vogel in het hout te monteren heeft u enkel een hamer nodig. Zoek een mooie plek voor uw vogel en tik rustig op de achterkant tot hij stevig op zijn plek hangt.  

In de Muur:

Wilt u uw cortenstalen vogel in een muur monteren, ja ook dit kan. Boor een gat in de betreffende muur en stop hier een plug in, vervolgens kunt u uw vogel ook hier in de muur tikken. 

De Domtoren of vuurtoren, hoe buig ik die?

Bij de metalen Domtoren en metalen vuurtoren zullen wij een instructie met het product meeleveren. De producten kunnen eenvoudig gebogen worden, plaats het product met de geborstelde zijde (mooiste zijde) naar je toe en buig de voet naar achter. Eventueel kan deze op met de rug op tafel gelegd worden om het zo makkelijker te maken.